středa 23. března 2011

Louis Vuitton fall winter 2011/2012 : recenze

Všichni asi víte že teď už je ve "světě mody" čas na zimní kolekce. Řekla bych že ta od Vuittona je asi nejpovedenější kterou jsem asi viděla . Dobrý dojem na mě dělá propracovaná choreografie i geniální nápad s výtahy. Plocha je ale řekla bych špatně rozestavěná, kdyby výtahy byly "dokola" mohlo by se sedět po celém sále a všude by bylo dobře vidět na přijíždějící modelky. Hudba jen podtrhuje okolní atmosféru a díky tomu že je prakticky "pořád stejná"  tak se všichni mohou plně soustředit na modely. I na podlaze bych něco vytkla někdy se moc leskne a to dává dojem jakési nepřipravenosti. I světla mi do celé přehlídky něak nepasují,něříkám že jsou zrovna špatně ale podlaha se ještě o to víc leskne plus lesklé modely, tak já nevím.

Mezi boty převládají kozačky což je logické na zimí kolekci ale objevují se i lodičky. Jak vidíte na zimu neuděláte vůbec chybu když si pořídíte kabát (popřípadě s velkými knoflíky) a nebo rovnou kostým. Barvy jsou jasně dané , musí splynout k sobě a moderní budou tmavší barvy kupříkladu: černá,tmavě modrá,tmavě zelená atd.Celá kolekce je na mě řekla bych málo barevná. Ujaly se i kožichy ale spíš v menším množství.

Výrazný je i tah, sukní do pasu. Jsou vidět i retro vzory a dominantní typ šatů. Vůbec se neobjevují kalhoty , takže slečny těšte se jak budeme v zimě mrznout v sukýnkách. Kabely k danému modelu dobře pasují někdy jsou ten výrazný kousek jindy zase splývají. Kolekce působí možná až moc upnutě díky staženým vlasům u modelek. Všechny kozačky jsou upnuté. A celá kolekce je taková "lesklá". Nevím jestli zrovna tento prvek je trefa do černého ale celé to vypadá docela dobře.

Takže tahy této kolekce jsou : propracovaná choreografie,nevýrazná hudba,retro vzory,přesně určená délka (boty,sukně,kabáty), kabelka s "proměnlivým postavením. Určitě je výrazným tahem známá modelka Kate Moos (ta s cigaretou), která je výrazný typ.

Co bych určitě vytkla jsou halenky s odhalenými prsy (v kolekci jsou asi tři nebo dva) je to vulgární. A je to jako by říkaly svět mody je něco víc. Vyšli by jste vy v takové halence na ulici ? Já teda ne ,dobře,na přehlídkové molo ano ale do klasického života ne. Čepice jsou v "četnickém stylu" a řekla bych že se ke kolekci alespon okrajově hodí. Nepokládala bych je ani za hit ale ani za chybu.
Celá kolekce ale bude mít úspěch myslím, teda spíš předpokládám.

Kolekci v celku považuji za podařenou ale má hodně nedostatků. Váš názor ? Stačí napsat do komentářů ! Líbila se vám recenze , chtěli by jste další (chystám jednu o Elle) ? Děkuji za přečtení .


Michaela



(zdroj obrázku : google.com)

2 komentáře:

  1. Awesome video! Following your blog! Really nice x

    OdpovědětVymazat
  2. Recenze krasne napsana. Uplne souhlasim))
    podivej se na muj blog
    your Veronica<3

    OdpovědětVymazat